nieuws

Serviceprovider FinanCenter neemt belang in collega Nedfin

Archief

Serviceprovider FinanCenter heeft een belang genomen in Nedfin, onderdeel van intermediairbedrijf FDC. Finenzo en M&M Diensten gaan onder de vlag van FDC opereren vanuit Amsterdam.

“Ook wij willen groeien”, zegt FinanCenter-directeur Menco van Deursen over de samenvoeging. “Zo hebben we er een stuk schaalgrootte bij. De verwerking van offerteaanvragen en hypotheekdossiers gaat plaatsvinden in Deventer. Een logische keuze, want je moet doen waar je goed in bent. En in Deventer zijn we nu eenmaal goed in de processing van hypotheken. De expertdesk zal in Amsterdam blijven bestaan.”
Beide bedrijven bedienen ketens, inkooporganisaties en onafhankelijke intermediairs. Synergievoordelen zijn er zeker, meent Van Deursen. “Het zijn twee bedrijven die qua structuur erg op elkaar lijken, waardoor ze makkelijk samen te voegen zijn. Het voordeel is echter voor het intermediair, doordat we ook onze kennis bundelen”, aldus Menco van Deursen. FinanCenter bedient vanuit Deventer ruim negenhonderd intermediairs.
Het formulemanagement en de verzekeringsactiviteiten zullen in Amsterdam geconcentreerd worden. De marketing en aansturing van de labels FDC Financieel Planners & Adviseurs, Finenzo en M&M Diensten worden ondergebracht in de hoofdstad. “De bedoeling is dat het intermediair kan kiezen voor de formule die het best aansluit bij zijn lokale en persoonlijke behoefte”, zegt Ron Schulte Fischedick, directeur van FDC. “De ambitie is om uit te groeien naar een fullservice-organisatie waarbij de franchiseformules tussen de 150 en 200 kantoren bedienen. Deze strategische samenwerking is de eerste stap.”
Over de omvang van de deelname doen de bedrijven geen mededelingen. Fischedick: “Het is vooral een strategische samenwerking. En daar zit je anders in als je aandelen van elkaar hebt, dan dat je alleen elkaars klant bent.”

Reageer op dit artikel