nieuws

Seniorenblad Plus beveelt ONVZ aan

Archief

Voor ouderen is ONVZ een van de goedkoopste ziektekostenververzekeraars, meldt het seniorenblad Plus.

In het septembernummer van Plus worden de resultaten gemeld van een onderzoek dat dit ouderenblad heeft laten houden door de Consumentenbond. Het ging er om welke verzekeraars voor nieuw te verzekeren senioren de laagste premie rekenen. Plus deelt de verzekeringspakketten in categorieën in: super, uitgebreid, normaal en basis. Bij de premievergelijkingen is uitgegaan van 54-, 58- en 64-jarigen. Voor mensen vanaf 58 jaar springt ONVZ er bij de drie uitgebreidere pakketten het beste uit. Voorts werden in totaliteit het meest genoemd (in volgorde van belangrijkheid): Groene Land, Amersfoortse, Avéro, NVS, en Stad Rotterdam.
In het artikel stelt Plus, dat ouderen die zich particulier moeten verzekeren bijzonder duur uit zijn doordat de verzekeraars leeftijdstoeslagen hanteren. CZ hanteert bijvoorbeeld, aldus Plus, vanaf het 58e jaar een toeslag van 100%.
Standaardpakketpolis
Volgens Plus vinden veel verzekerden het “onverteerbaar” dat zij op hun 65e geacht worden geacht over te stappen op een standaardpakketpolis. Zij zouden daardoor een minder uitgebreide dekking krijgen. Plus maakt hierbij de kanttekening, dat niet alle verzekeraars bereid zijn om met de standaardpakketpolis ook aanvullende dekkingen aan te bieden. Het blad laat achterwege, dat verzekeraars vaak zo’n aanvullende dekking weigeren, omdat de verzekerde voordien ook geen uitgebreide dekking had. Ook meldt Plus niet, dat als verzekeraars de senioren niet zouden verzekerden op gepoolde standaardpakketpolissen, de premies voor de niet-senioren omhoog zouden moeten.
Volgens Plus vinden veel verzekerden het “onverteerbaar” dat zij op hun 65e geacht worden over te stappen op een standaadpakketpolis

Reageer op dit artikel