nieuws

Senior Service Plan: te gelde maken van eigen woning

Archief

Het landelijk werkende Senior Service in Tilburg heeft het Senioren Service Plan gepresenteerd, een produkt voor oudere eigenaren van een eigen huis om op deze woning een aflossingvrije hypotheek te vestigen en met dat geld een levenslange lijfrente te kopen.

Senior Service is een assurantiekantoor van de firmanten dr C. Petersen in Epse en R. de Haan in Tilburg. De hypotheek en de lijfrenteverzekering worden betrokken van een gevolmachtigde van Avéro Leven, Pakketpolis Kollektief Assuradeuren BV in Tilburg, eigendom van genoemde R. de Haan.
Petersen exploiteert adviesbureau Petersen Consult in Epse. Hij was van november 1992 tot maart 1994 directeur van de afdeling Onderzoek en Advies van de Verzekeringskamer. Daarna begon hij weer voor zichzelf. Petersen heeft het Senioren Service Plan ontwikkeld op initiatief van de gemeente Hengelo.
Steeds sneller verruilen 55-plussers hun eigen woning voor een (service)flat (van de gemeente) omdat ze het onderhoud van hun eigen huis niet kunnen betalen. Veel gemeenten maken zich op hun beurt zorgen om het toenemend beroep op hun kostbare bejaardenvoorzieningen, aldus de filosofie van Senior Service. “Oorspronkelijk bedoeld om langer in de eigen woning te kunnen blijven wonen, is het Senioren Service Plan uitgegroeid tot dè aanvullende pensioenvoorziening voor ouderen”, schrijft men in de brief aan de doelgroep. “Het uitgangspunt van het Senioren Service Plan is diezelfde woning. Jarenlang heeft u voor uw huis gewerkt. Laat uw huis nu voortaan voor u zorgen!”.
Voor de distributie van het financiële produkt heeft het bedrijf in mei 20.000 senioren met een eigen woning aangeschreven. Daarnaast heeft het vier assurantiekantoren in regio’s aangesteld als agenten. “De produktie is hoopgevend. Er zijn redelijk wat posten gesloten”, zegt Petersen om daarna wat gas terug te nemen. “De mensen nemen er even de tijd voor.”

Reageer op dit artikel