nieuws

SEA-certificaten nu onbeperkt geldig

Archief

De Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) heeft in overleg met het ministerie van Financiën besloten certificaten van deelexamens onbeperkt geldig te maken. Voorheen moesten de certificaten binnen vijf jaar en één maand voor een diploma worden ingewisseld.

De nieuwe regeling geldt voor alle deelcertificaten die na 1 juli 1995 behaald zijn, uitgezonderd die voor Assurantiebemiddeling B (Particulieren en MKB).
“Dit diploma moet worden gezien als een breed basisdiploma voor toegang tot de assurantiebemiddeling”, aldus de SEA.
Succesvol afgelegde deelexamens van de cursus Verzekeringspraktijk (zes modules) worden voortaan beloond met een diploma. Deze regeling geldt vanaf 1 juli dit jaar. “Eerder behaalde certificaten kunnen niet omgewisseld worden voor een diploma, alhoewel zij daarmee wel gelijkgesteld zijn”, zegt de SEA.

Reageer op dit artikel