nieuws

Scor Nederland goed voor f 66 mln

Archief

Scor Nederland, het servicekantoor van de grootste Franse herverzekeraar Scor (Société Commerciale de Réassurance), heeft in 1995 voor f 66 miljoen aan premie-inkomsten gezorgd. Goed voor een aandeel van 1,7% van de totale bruto premie-inkomsten van Scor, de zesde herverzekeraar ter wereld.

In november 1993 werd het Nederlandse servicekantoor in het Amsterdamse World Trade Center geopend, ter ondersteuning van de bestaande portefeuilles en voor het winnen van nieuwe klanten in Nederland. Sindsdien groeit Scor Nederland gestaag. Volgens directeur B. Alberts doet Scor zaken met vrijwel alle grote en middelgrote verzekeraars, voornamelijk in de niet-leven branches.
Vorig jaar groeide het premievolume van Scor Nederland ruim tien procent. “En dat ondanks het grote aantal fusies en de verhoging van het eigen behoud de laatste jaren. Zo’n 5%, ongeveer f 150 mln, is hierdoor aan premies verloren gegaan in de herverzekeringsmarkt.”
In 1995 waren de bruto premie-inkomsten van Scor Nederland f 66 mln. Daarvan was 65% niet-leven. Bij de 35% leven-premies horen ook herverzekering op ongevallen- en aov-gebied.
De internationale Scor Groep boekte in 1995 voor f 3.927 (4.065) mln aan bruto premies, waarvan f 3.445 (3.530) mln voor eigen behoud. De netto winst bedroeg f 228 (103) mln. Scor is daarmee de grootste Franse herverzekeraar, gevolgd door AXA Re. Op de wereldranglijst neemt Scor nu de zesde plaats in, na Münchener Rück (ruim f 17 miljard premie-inkomen), Schweizer Rück, General Re, Employers Re en Hannover Rück.
New Insurance Company
De New Insurance Company uit Geneve maakt ook haar jaarcijfers bekend. Het bruto premie-inkomen van deze dochter van Münchener Rück bedroeg f 623 (759) mln, waarvan f 495 mln voor eigen behoud.

Reageer op dit artikel