nieuws

Schouten Zekerheid duikt in Duitse evenementenmarkt

Archief

De Rotterdamse assurantiemakelaar Schouten Zekerheid slaat zijn vleugels uit naar Duitsland. Per 1 januari 2000 zal het assurantiebedrijf ook gevestigd zijn in Keulen, Hamburg en München.

Doelwit van Schouten Zekerheid is de evenementenmarkt in de Bondsrepubliek, waaronder tv- en filmindustrie en sportwereld. Dit marktsegment is goed voor f 100 mln premie-omzet per jaar, zegt directeur Rob van Os.
Om de Duitse evenementenmarkt die wordt gedomineerd door agentuurgebonden agenten open te breken, is de holding Schouten Zekerheid Duitsland opgericht. Onder deze holding komen de op te richten vestigingen in Keulen (hoofdkantoor) en Hamburg (servicekantoor) te vallen. Verder komt er ook in München een bijkantoor. “Daar willen we een makelaarskantoor overnemen dat in deze tak van sport is gespecialiseerd. Namen kan ik nog niet noemen, want de onderhandelingen daarover lopen nog.” De vestigingen zullen worden bemand door in totaal zeven medewerkers. De dagelijkse leiding komt in handen van een Duitse manager.
De holding Schouten Zekerheid omvat vijf bedrijven: Schouten Assurantiën, Groeneveld Assurantiën, Schouten Zorgverzekeringen, Assurantie Agenturen Associatie en Schouten Comptabiliteit. In totaal zijn zo’n zestig medewerkers bij deze bedrijven werkzaam. Volgens Van Os bedraagt de brutopremie-omzet in ons land ongeveer f 80 mln per jaar.

Reageer op dit artikel