nieuws

Schouten past mouw aan eisen Keurmerk Hypotheek

Archief

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar Schouten Insurance International heeft de dekking ten behoeve van houders van het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling uitgebreid.

Het gaat om een kosteloze extra jaarlimiet indien het beschikbare verzekerde bedrag uitgeput raakt. De extra limiet geldt uitsluitend voor de verzekerde activiteit ‘hypotheekbemiddeling’. Deze nieuwe clausule is tot stand gekomen in samenspraak met de Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling (SKHB).
In een toelichting stelt Schouten, dat de keurmerkeis inzake de beroepsaansprakelijkheidsverzekering in een aantal gevallen een belemmering vormt voor toekenning van het keurmerk. De kans op uitputting van de dekking is immers groter bij polissen waaronder meerdere vestigingen en activiteiten verzekerd zijn.
De gevonden oplossing beschermt het verzekerde bedrag dat voor het keurmerk vereist is, door bij uitputting specifiek voor de activiteit ‘bemiddeling in hypotheken’ een extra limiet ter beschikking te stellen. Welke vestiging of verzekerde activiteit voor uitputting heeft gezorgd is daarbij niet van belang. Desgevraagd stelt Schoutens tegenvoeter Bavam, dat haar beroepsaansprakelijkheidspolis al tegemoet kwam aan de verlangens van de SKHB.

Reageer op dit artikel