nieuws

Schoeman Groep fuseert met branchgenoot Reinerie Groep

Archief

Makelaardij- en assurantiebedrijf Schoeman Groep is deze week gefuseerd met de IJsselsteinse branchegenoot Reinerie Groep, eigenaar van onder meer De Clamber Adviesgroep, vijf vestigingen van Huis & Hypotheek en Reinerie Garantiemakelaars. In de nieuwe intermediaircombinatie krijgen de verzekeraars Amev en Delta Lloyd gezamenlijk een aandelenbelang van 30%.

Door de fusie ontstaat er een makelaardij in onroerend goed die tot de top-5 van ons land behoort. De krachtenbundeling betekent niet alleen een versterking van de bestaande positie in de o/g-makelaardij en financiële diensten, maar biedt tevens mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontwikkelen in groot-Midden Nederland. ,,In die regio willen we een toonaangevende marktpartij zijn”, aldus directievoorzitter Wouter Schoeman. Hij wordt over twee jaar opgevolgd door vice-voorzitter John Reinerie. De directie bestaat verder uit: Arnold Bos (financiën), Rob Moen (woningmakelaardij), Herbert Surewaard (financiële diensten) en Anne Terpstra (woningmakelaardij).
Groeiscenario
Om het voorgenomen groeiscenario te kunnen financieren, is een deel van het aandelenpakket verkocht aan twee verzekeraars. Amev en Delta Lloyd hebben elk een belang van 15% in de fusiecombinatie genomen. De zes directeuren hebben gezamenlijk de helft van de aandelen; de resterende 20% wordt overgedragen aan nieuwe toetredende vennoten, aldus Schoeman.
De nieuwe holding heet Schoeman Reinerie, maar de handelsnaam wordt Schoeman Groep, aldus Schoeman. “Commercieel is het beter om onder één handelsnaam te opereren. En dan moet je in keuze praktisch zijn: Schoeman was nu eenmaal de grootste van beide fusiepartners.” De makelaardij- en assurantiebedrijven vullen elkaar aan. De Schoeman Groep (150 medewerkers) heeft als kernactiviteit de woningmakelaardij en bemiddeling in commercieel onroerend goed, goed voor 70% van de jaarlijkse omzet van f 30 mln. De overige 30% komen uit de bemiddeling in hypotheken en verzekeringen. De jaaromzet (circa f 10 mln) van de Reinerie Groep (50 medewerkers) komt voor 60% uit de makelaardij o/g en voor 40% uit de financiële dienstverlening (o.m. hypotheken). Kantorennet
Ook het kantorennet van beide bedrijven sluit geografisch goed op elkaar aan, zegt Schoeman. Zijn bedrijf heeft elf vestigingen: Almere, Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp, Houten, Lelystad, Leusden, Nijkerk, Soest, Tiel en Veenendaal. JRH Holding heeft kantoren in Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht en Vianen. “Onze kantoren in Houten worden samengevoegd. De kantoren in de regio Utrecht zullen voorlopig onder de gezamenlijke naam Schoeman Reinerie opereren”, aldus Schoeman.

Reageer op dit artikel