nieuws

Schlencker-directeur niet gedegradeerd wegens Stichtse-zaak

Archief

Voormalig Schlencker-directeur M.P. is niet gedegradeerd wegens zijn vermeende rol in de ondergang van Stichtse Glas.

Dit zegt algemeen-directeur A.S. Miltenburg van Schlencker in reactie op publikaties over het faillissement van Stichtse Glas in 1994. Volgens Miltenburg is het uittreden van M.P. uit het bestuur van Schlencker per 31 januari jl. onderdeel van een verandering in functies bij het assuradeurenbedrijf. “We hadden hier geloof ik zo’n 25 directeuren rondlopen”, zegt Miltenburg. M.P. heeft nu de functie van stafmedewerker.
Volgens publikaties in o.m. De Telegraaf, zou M.P. zijn handtekening onder rekening-courantoverzichten van Schlencker hebben gezet vóórdat daarop de bedragen waren ingevuld. Op deze manier zou een aanvankelijke schuld van f 70.000 van Stichtse aan Schlencker omgezet zijn in een vordering van f 4 mln.
“Wij hebben het volste vertrouwen in M.P.”, zegt Miltenburg. “Als er ook maar iets was waardoor wij aan hem twijfelden, dan zou hij er al uit liggen. We gaan zo’n iemand natuurlijk niet uit medelijden ontzien”.

Reageer op dit artikel