nieuws

Scheiding First Europa en Voogd & Voogd

Archief

De samenwerking tussen Voogd & Voogd en internettussenpersoon First Europa is voorbij. First Europa zegt direct zaken te willen doen met verzekeraars om zo betere prijzen te bedingen. Het internetbedrijf werkt ondertussen samen met volmachtbedrijf Acura.

“Het initiatief voor de breuk is van ons uit gegaan”, zegt Bas de Voogd, directeur van Voogd & Voogd. “Maar ik doe geen mededelingen over onze relaties met tussenpersonen, dus ook niet over First Europa.”
First Europa blijkt ondertussen te zijn uitgeweken naar volmachtbedrijf Acura in Oirlo, onderdeel van intermediairbedrijf Summa. Directeur Henk Smit van het Limburgse bedrijf bevestigt dat. “Wij verzorgen voor First Europa een deel van de backoffice, waaronder polisadministratie, schadeadministratie en financiële administratie. Daarnaast leveren wij vanuit onze volmacht producten van dertien verzekeraars via hun distributiekanaal.”
Acura is een nog jong bedrijf, dat voor zo’n tien intermediairbedrijven de backoffice verzorgt. “Maar wij hebben absoluut niet de ambitie om de nieuwe Voogd & Voogd, Van Kampen of Nedasco te worden.” Volgens Smit levert Acura vooral maatwerk. Als voorbeeld wijst hij erop dat polissen van First Europa ook daadwerkelijk op briefpapier van First Europa worden geprint. “Bij Voogd & Voogd gebeurt dat op Voogd-papier en werd First Europa als bemiddelaar genoemd.”
Direct
Robert Daina, directeur van First Europa in Nederland, geeft als reden voor de breuk met Voogd & Voogd dat zijn bedrijf direct met verzekeraars wil werken en niet meer via een volmachtconstructie. “Op die manier kunnen we betere prijsafspraken maken en zijn we ook in onze marketingactiviteiten flexibeler.”
Eerder al meldde First Europa dat het een samenwerking aanging met Intrasurance. Volgens Daina gaat het daarbij om het autoproduct dat via VerzekerUzelf wordt aangeboden en niet om het volmachtbedrijf Intrasurance. “Het is eigenlijk hetzelfde als we met Ohra doen en straks ook met Proteq.”
Deze week gaat First Europa in zee met dagblad De Telegraaf. Via de onderdelen Autotelegraaf.nl en ‘Over Geld’ worden vergelijkingen aangeboden.
Veertig polissen
De activiteiten van First Europa spitsen zich in Nederland vooral toe op de verkoop van autoverzekeringen. “We groeien goed”, aldus Daina. “We sluiten momenteel gemiddeld veertig polissen per dag.”
Minder goed lopen de andere verzekeringsproducten van First Europa. “Die markt is ook veel kleiner, dus wij richten ons in Nederland vooralsnog alleen op autoverzekeringen. Auto is 90% van onze business.”

Reageer op dit artikel