nieuws

SCHB stort zich op werving en detachering hypotheekadviseurs

Archief

Het StudieCentrum Hypotheekbranche (SCHB) gaat zich bezighouden met werving, selectie en detachering van hypotheekadviseurs, financiële adviseurs en ondersteunend personeel. Voor deze nieuwe activiteiten is de holding Management Care opgericht.

Ook het SCHB en de pas geopende kennisbank op internet (zie kader) vallen onder de holding. De aandelen van Management Care zijn in handen van Rob Cabout en Jan Zaad.
Cabout verkocht eerder deze maand zijn meerderheidsbelang in de Cabout Hypotheekformatie-vestigingen (Den Haag en Zoetermeer) aan De Financialist, een bedrijf van Henk Folkers en Fred Ramselaar. De reden is dat Cabout zich volledig wil richten op de uitbouw van SCHB. Zijn compagnon. Paul Remmert, is teruggetreden uit SCHB en gaat leiding geven aan de Hypotheekformatie. Mede-aandeelhouder Jan Zaad ging op 1 juli met de vut als directeur van de Hypothekers Associatie. “Ik had nog geen zin om thuis te gaan zitten”, aldus Zaad, die enthousiast vertelt over de nieuwe activiteiten. “Onder Management Care vallen vier business-units: het opleidingsinstituut SCHB, de kennisbank, werving & selectie en detachering.” Volgens Zaad onderscheidt Management Care zich van andere werving- en selectiebureaus in de branche, doordat het zich alleen richt op hypotheekadviseurs en financiële adviseurs. “Rob en ik kennen samen de hele hypotheekmarkt. Ik twijfel er dan ook niet aan dat iedereen bij ons aan komt kloppen. Sterker nog, men weet ons nu al te vinden. Er is nu eenmaal een groot gebrek aan personeel in de branche.” Bijkomend voordeel is volgens Zaad dat Management Care, dankzij het eigen opleidingsinstituut SCHB, nieuwkomers in eigen huis klaar kan stomen voor de branche. In totaal werken er zes vaste medewerkers en veertien freelancers bij Management Care. Kennisbank voor hypotheekbranche
Management Care heeft op internet een kennisbank geopend met ruim duizend pagina’s fiscale, juridische en financiële informatie op hypotheekgebied. Tot begin volgende jaar kan het intermediair de site www.hypotheektool.nl gratis raadplegen. Hierna moet een abonnement gesloten worden. Voor informatie: tel. 079-320.34.59.

Reageer op dit artikel