nieuws

Schadevrij eerste jaar voor PorcoPol

Archief

De leden van PorcoPol krijgen 80% van hun premie gerestitueerd. Het eerste levensjaar leverde de onderlinge varkensverzekeraar geen schades op.

Van de betaalde premie wordt 64% rechtstreeks teruggestort aan de leden en 16% wordt naar een ledenrekening overgemaakt. Aan de algemene reserves is e 26.000 toegevoegd.
PorcoPol telt nu 120 leden, die samen 70.000 zeugen houden, goed voor een verzekerde waarde van e 36 mln. De totale premieomzet bedroeg vorig jaar e 725.000. De premie blijft gehandhaafd op e 10 per zeug. PorcoPol verzekert Nederlandse varkensbedrijven die biggen exporteren naar gebieden met een zogeheten artikel 10-status voor de besmettelijke ziekte van Aujeszky. De verzekering dekt de financiële gevolgen van een besmetting met het Aujeszky-virus. Zowel de directe schade (verwerpen, sterfte en bestrijdingskosten) als de indirecte schade (het ontbreken van export-mogelijkheden voor biggen en verbroken handelsrelaties) is gedekt.
De uitvoering van het verzekeringsbedrijf van PorcoPol is in handen van Interpolis Agro.

Reageer op dit artikel