nieuws

Schadeverzekering in Nederland

Archief

Op initiatief van het Erasmus Finance Centre is het boek ‘Schadeverzekering in Nederland’ verschenen. De uitgave is deel 2 in de Finance & Insurance-reeks.

Onder het motto ‘Schadeverzekering: …iedereen heeft er mee te maken, maar slechts weinigen weten er het fijne van!’ wordt in het boek (in niet-vakspecifieke termen) aandacht geschonken aan de economische, de juridische en de actuariële aspecten van de belangrijkste schadeverzekeringsbranches. Achtereenvolgens gaan de auteurs in op brandverzekering, motorrijtuigverzekering, transportverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en ongevallenverzekering. Elk hoofdstuk is voorzien van een literatuurlijst. De auteurs zijn prof. dr A. Oosenbrug, O. Bekouw, F.K. Gregorius, drs F.T.E. Dooren, J. de Vries en drs J.C.M. Remmerswaal. Het boek (ISBN 90-6155-738.0) is uitgegeven door Delwel en voor f 75 verkrijgbaar in de boekhandel.

Reageer op dit artikel