nieuws

Schades in luchtvaartsector waren nog nooit zo laag als vorig jaar

Archief

Ondanks de permanente dreiging van terroristische aanslagen waren de schadecijfers voor de luchtvaartindustrie nog nooit zo laag als die van vorig jaar, zo blijkt uit een brancherapport van Aon

De gunstige schadestatistieken leidden in 2003 bovendien tot een gemiddelde premiedaling met 18%. Mede daardoor daalde de totale premieomzet voor de 182 luchtvaartmaatschappijen tot $ 2,65 mld. Dat is net iets meer dan het voor een levensvatbare luchtvaartverzekeringsmarkt als minimaal benodigd geachte $ 2,5 mld. Ondanks het terugtrekken van een aantal risicodragers uit dit segment, was de beschikbare tekencapaciteit voldoende om aan de vraag van de luchtvaartsector tegemoet te komen. De vooruitzichten voor de nabije toekomst blijven onzeker, concludeert het rapport.

Reageer op dit artikel