nieuws

Schaderatio

Archief

Uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) blijkt dat de schaderatio (de geleden schade gedeeld door de verdiende premie) die in de jaren vijftig nog 60% bedroeg, inmiddels is opgelopen naar 80%. Volgens statisticus Alex Hoen van het CVS betekent dit dat verzekeraars relatief veel minder administratie-en andere kosten maken en dus efficiënter zijn geworden.

Reispolis van Lancyr
Lancyr heeft een online te sluiten reisverzekering in het assortiment opgenomen. Het is een doorlopende reisverzekering die een jaar duurt. De polis wordt breed op internet gepromoot met onder meer een interactieve game. Volgens Lancyr zal hieruit blijken dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking één zaak het meeste over het hoofd ziet voor vertrek: een goede reisverzekering sluiten.
Tandartsdekking
De Goudse heeft zijn Expat Pakket uitgebreid met een optionele tandartsdekking. Voor _ 395 per jaar heeft de verzekerde recht op vergoeding van 80% van bijna alle tandheelkundige behandelingen, met een maximum van _ 1.500 per jaar. Acceptatie is op basis van een keuringsrapport. De tandartsdekking is alleen beschikbaar in combinatie met het onderdeel Ziektekosten.
Proteq van SRK naar DAS
Per 1 januari heeft internetverzekeraar Proteq, onderdeel van de SNS Reaal Groep, de uitvoering van zijn rechtsbijstandverzekeringen bij DAS ondergebracht. Tot die tijd lag de dienstverlening op dit gebied bij SRK. Zes jaar geleden stapten de anderen bedrijven van SNS Reaal al over van SRK naar DAS.

Reageer op dit artikel