nieuws

Schadelast duwt onderlinge dieper in het verlies

Archief

Nationale Onderlinge Waarborg Maatschappij tegen Brandschade heeft een forse premiegroei doorgemaakt. Een schadelast die de premieomzet overtrof, zorgde voor een groter verlies.

De Nationale Onderlinge (Amsterdam) verzekert de brandrisico’s van ongeveer driehonderd bedrijven en enkele tientallen particulieren. Mede door de overname van concurrent De Nijverheid (Amsterdam) nam het premie-inkomen fors tot e 6,6 (5,2) mln, waarvan voor eigen rekening e 1,3 (0,9) mln, aldus assurantiemakelaar Marsh Nederland die de directie voert.
De schadelast daalde weliswaar naar e 8,5 (10,1) mln, maar overtrof het totale premie-inkomen. Het technisch resultaat verslechterde daardoor naar e -0,7 (-0,3) mln. Het resultaat na belastingen kwam eveneens uit op e -0,7 (-0,3) mln.

Reageer op dit artikel