nieuws

Schadegarant-garages delen hun marge met verzekeraars

Archief

Met ingang van 1 januari brengen de autoschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij Schadegarant 5 tot 10% van het onderdelenbedrag in mindering op de nota die naar de verzekeraar gaat. Daarmee is een mogelijke centrale onderdeleninkoop voor Schadegarant van de baan.

November vorig jaar kregen de Schadegarant-garages de keuze van directeur Johan Schoonhoven: ofwel er komt een platform voor centrale inkoop (vergelijkbaar met het PartsPlan van Achmea en Athlon), ofwel de schadeherstellers zorgen er zelf voor dat de schadelast, bijvoorbeeld door scherpere inkoop van onderdelen, omlaag gaat.
Verreweg het leeuwendeel van de herstelbedrijven (94%) koos voor het laatste: zelf blijven inkopen en een deel van de marge doorsluizen naar de verzekeraar, aldus Schoonhoven.
Hij verwacht daardoor dit jaar een besparing te kunnen realiseren van _ 2,5 mln. Dat is 5% van de _ 50 mln die jaarlijks bij Schadegarant wordt uitgegeven aan gemonteerde onderdelen.

Reageer op dit artikel