nieuws

Schade zorgt voor groei bij NVA-leden

Archief

De provisie-inkomsten uit schadeverzekeringen zijn bij NVA-kantoren in het eerste halfjaar met 8% gestegen.

Dat blijkt uit een enquête onder 190 leden van de branche-organisatie. Dit NVA-enquête is gericht op ‘conjunctuur’, en vraagt dus niet naar absolute cijfers maar naar procentuele veranderingen ten opzichte van het eerste halfjaar van 1999.
De totale omzet van een NVA-kantoor steeg gemiddeld met nog geen 4%. Oorzaak voor die achterblijvende groei – in relatie tot de schadeprovisies – is de hypotheekmarkt, waar de inkomsten met 8,6% daalden. In het kielzog daarvan zakten de levenprovisies met 1,5%. De inkomsten uit overige financiële dienstverlening namen daarentegen weer met 9,3% toe.
De totale omzet is afkomstig van 4,4% meer polissen, 3% meer klanten en 2,6% meer medewerkers. Ruim 15% van de ondervraagde NVA-leden zegt in de laatste zes maanden een portefeuille te hebben overgenomen.

Reageer op dit artikel