nieuws

Schade treinbrand ruim f 3 mln

Archief

maandagochtend 13 maart de schrik van hun leven: brand in het eerste treinstel

De machinist werd gewaarschuwd en een van de passagiers trok aan de noodrem. De trein kwam midden op de spoorbrug over de IJssel bij Zwolle tot stilstand, waarna circa negentig passagiers uit de trein konden worden gehaald en lopend richting Hattem over het spoor in veiligheid konden worden gebracht. Niemand raakte gewond, maar omdat de brandweer de locatie slecht kon bereiken, brandde het interieur van het motorrijtuig en het eerste getrokken rijtuig geheel uit. De Spoorwegpolitie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. In hoeverre herstel van de zwaar beschadigde trein mogelijk is, zal de komende tijd in samenwerking met de schade-experts van GAB Robins worden onderzocht. NS Insurance, de captive van NS die de risico’s van alle NS-bedrijven verzekert, schat de schade tussen de _ 3 en _ 3,5 mln.

Reageer op dit artikel