nieuws

Scarabee: samen sterk

Archief

Onder de naam Sacarabee (Samenwerkende Carrosseriebedrijven) zijn elf carrosseriebedrijven in Nederland een samenwerkingsverband aangegaan. De bedrijven willen hiermee hun positie ten opzichte van de grote ondernemingen versterken.

De Scarabee-partners werken samen op het gebied van onder meer inkoop, administratie, commerciële activiteiten en verzekeringen. Hierdoor is het mogelijk naast maatwerkproducten ook goedkopere standaardproducten te leveren. Binnen de groep hebben de bedrijven zich gespecialiseerd. Peter Princen, eigenaar van carrosseriebedrijf Tal Techniek te Weert, ziet de samenwerking als een uitdaging: “Door gezamenlijk in te kopen, druk je kosten. Dat stelt ons in staat nieuwe investeringen te plegen.”
Hoewel de nadruk bij de Scarabee-bedrijven ligt op carrosseriebouw, worden ook schadeherstelwerkzaamheden uitgevoerd. “Wij herstellen vooral laadbakken van bedrijfswagens.” De samenwerking is in feite al gestart in 1999, maar de oprichting van de BV is vorig jaar september pas afgerond. Primaire doelstelling van Scarabee is het binnen één groep samenvoegen van alle facetten van het carrosseriebedrijf. “Dat is een groeitraject. Op termijn zouden we ook op het gebied van verzekeringen kunnen gaan samenwerken, maar dat is nog zeer twijfelachtig. Focwa heeft al een contract gesloten met een assurantietussenpersoon. Het lijkt dan minder interessant om met z’n elven afzonderlijk nog activiteiten op dat gebied te gaan ontwikkelen”, aldus Princen.

Reageer op dit artikel