nieuws

Sampo gaat schadedochter in ons land afstoten

Archief

De Finse Sampo Groep heeft besloten de industriële schadetekening af te stoten. De groep wil zich concentreren op low-riskactiviteiten, waaronder particuliere levensverzekeringen, sparen, beleggen en vermogensbeheer.

De strategische koerswijziging vloeit voort uit de fusie van de Sampo Groep met de Finse Leonia Bank begin dit jaar. Volgens de nieuwe topman Björn Wahlroos van de beursgenoteerde groep zijn schadeverzekeringen niet langer een groeisegment.
ondergebracht bij Sampo Industrial Insurance in Rotterdam, af te stoten. “We doen alle moeite zo snel mogelijk een nieuwe aandeelhouder te interesseren voor ons”, zegt Jan de Jong, directeur Benelux van Sampo Industrial. In een toelichting zegt hij dat er inmiddels “verkennende gesprekken” lopen met een kandidaat-koper. “Het besluit kan niet los worden gezien van het verlies van Sampo Industrial vorig jaar”, aldus de Jong. Inmiddels is de Finse algemeen directeur Eero Holma (50) van Sampo Industrial opgestapt als gevolg van de voorgenomen concernreorganisatie. Hij hield kantoor in de vestiging van Sampo Industrial in London.
Duitsland en Groot-Brittannië. Het brutopremie-inkomen daar beliep in 1999 zo’n f 330 mln. In ons land, waar 21 medewerkers werkzaam zijn, beliep de brutopremie in dat jaar f 72,5 mln, aldus De Jong.

Reageer op dit artikel