nieuws

Samenwerking tussenpersonen bij zorgverzekering

Archief

Zes assurantiekantoren hebben de handen ineen geslagen om – via onder meer internet – hun zorgportefeuilles uit te breiden. Initiatiefnemers Jaap Woudenberg van Herenvest Groep (Haarlem) en Ron Meijer van Fidius (Gouda) hebben een marktbewerkingprogramma ontwikkeld, waarin gemak (geen administratieve belasting), een concurrerende prijsstelling, een intensieve bewerking van de eigen (MKB-)portefeuille en in internetmarketing (nieuwe relaties) centraal staan.

“In het relatiebestand van een gemiddeld intermediair is slechts zo’n 5% zorgklant. Dit kan in onze ogen richting 50%.”, aldus de initiatiefnemers. Het belangrijkste wapen in de strijd tegen direct-writers en banken is de website www.informatieziektekosten.nl die – in gepersonifieerde vorm – wordt aangeboden aan de deelnemende assurantiekantoren en aan werkgevers. “We zijn nog in gesprek met nog eens twintig assurantiekantoren die willen participeren. De contracten zijn evenwel nog niet gesloten”, aldus Woudenberg. Op termijn wil hij (door)groeien naar vijftig kantoren. 
Het zorgrisico willen de initiatiefnemers onderbrengen bij een of meer concurrerende (zorg)verzekeraars. “Vier maatschappijen hebben we daarbij op het oog, zowel intermediairmaatschappijen als direct-writers. Om in de gestandaardiseerde zorgmarkt actief te kunnen blijven, zijn we als tussenpersonen wel gedwongen de laagst mogelijke prijs te bieden aan onze klanten. Als dat niet lukt via een intermediairmaatschappij, dan zullen we niet schromen met een direct-writer in zee te gaan.”

Reageer op dit artikel