nieuws

Samenwerking tussen Beijer en Finac

Archief

De Haarlemse Beijer Adviesgroep gaat per 1 januari een strategische samenwerking aan met het Utrechtse Finac, een adviesbureau voor academici.

De partners tellen gezamenlijk 140 medewerkers, goed voor een totale premiestroom van ruim f 140 mln. Volgens Frans Pasman, algemeen directeur van de Beijer Adviesgroep, behoort negentig procent hiervan Beijer toe.
In het kader van de samenwerking zal Beijer zijn hypotheekportefeuille overhevelen naar Finac, terwijl Finac zijn schadeportefeuille naar Haarlem transporteert.
Volgens Pasman heeft Beijer doelbewust gezocht naar een partner als Finac. “We wilden met een partij samenwerken die sterk is in het hogere segment van de particuliere markt. Dat is, naast de bedrijvenmarkt, toch ook onze doelgroep.”
Pasman is nog niet helemaal tevreden. “Nou, Finac voldoet prima aan onze wens. We zoeken alleen nog naar een soortgelijke samenwerking op het gebied van beursmakelaardij. Verder willen we nog zelf een actuarieel bureau ontwikkelen. En daarmee is Beijer voorlopig druk zat.”
Beijer Adviesgroep (Pensioenadviseurs, Verzekeringsadviseurs en Benefit Consultants) is opgericht in 1959 en heeft vestigingen in Haarlem en Rotterdam. Finac Voorlichtingsbureau voor Academici uit Utrecht is in 1969 opgericht. Het bureau richt zich op financiële planning, met name hypotheekadvies, voor hoger opgeleiden.

Reageer op dit artikel