nieuws

Samenwerking Sterpolis met C&A nog niet zeker

Archief

De modehuisketen C&A heeft nog geen besluit genomen om via haar filialen reis- en levensverzekeringen van Sterpolis te gaan verkopen. C&A Nederland zegt dat een evaluatiegesprek met de verzekeraar nog volgt.

Sterpolis, een dochteronderneming van Interpolis, wil zich toeleggen op de verkoop van verzekeringen in samenwerking met leveranciers van huishoudelijke producten. Een proef in zeven van de in totaal 85 C&A-winkels vorig jaar zou succesvol zijn verlopen.
Klanten die een bezoek brachten aan deze warenhuizen kregen een C&A-reclamebrochure mee met daarin tevens een folder van Sterpolis over reisverzekeringen en levensverzekeringen (Opgroei Spaarplan). Hoe groot de respons daarop is geweest, wil C&A niet aangeven.
Woordvoerder J. Bosman ontkent dat er op dit moment overeenstemming is met Sterpolis over voortzetting van de samenwerking. “Dat is allerminst zeker. Het kan nog alle kanten opgaan. De voortvarendheid van Sterpolis heeft ons dan ook onaangenaam verrast.”
De direct-writer zegt over anderhalve maand met meer retail-ketens en service-organisaties in zee te gaan.
Omzet +20%
De in Arnhem gevestigde Sterpolis boekte vorig jaar een omzet van f 105 (87) mln, een toename van 20%.
Het bruto premie-inkomen uit hoofdzakelijk schade-verzekeringen nam toe tot f 91 mln tegen f 74 mln het jaar ervoor. De nettowinst groeide naar bijna f 8 (1,4) mln.
Het aantal medewerkers bedroeg 175, van wie 135 in full-time dienstverband. Voor dit jaar verwacht Sterpolis een personeelsgroei van 5% tot 10%.

Reageer op dit artikel