nieuws

Samenwerking Goudse met effectenbank stopgezet

Archief

De Goudse heeft de samenwerking met Effectenbank Van der Hoop stopgezet. De verzekeraar kon geen exclusiviteit verkrijgen voor de distributie van beleggingsproducten via het intermediair.

Twee jaar geleden nam het levenbedrijf van de Goudse een belang van 10% in Van der Hoop om de nauwe samenwerking in beleggingsverzekeringen te benadrukken. Hoewel productinnovaties grote prioriteit hadden, was de oogst erg mager. Medio vorig jaar zag de Rendementskoopsom het levenslicht, een unit-linkedproduct dat dit jaar nog met een nieuw sausje werd overgegoten en onder de naam Vermogens Koopsom op de markt werd gebracht. Tot meer beleggingsproducten leidde de samenwerking niet.
Volgens Van der Hoop is de door de Goudse bedongen exclusiviteit niet verenigbaar met haar onafhankelijke marktpositie. De effectenbank wil niet alle eieren in één mandje leggen. De Goudse stelt dat de samenwerking nog “in een productontwikkelingsfase” was en derhalve zonder al te veel gevolgen kon worden stopgezet. Het minderheidsbelang in Van der Hoop zegt de verzekeraars vooralsnog aan te zullen houden.

Reageer op dit artikel