nieuws

Samenvoeging NN Leven Individueel en Hypotheken vóór 1996 een feit

Archief

Nationale-Nederlanden wil haar werkmaatschappijen Leven Individueel en Hypotheken integreren. Bij beide bedrijven, gehuisvest in gebouw Delftse Poort in Rotterdam, zijn in totaal 900 medewerkers werkzaam.

Volgens NN is de voorgenomen integratie, waarover advies is gevraagd aan de OR, een maatregel die de efficiency zal bevorderen.
De juridische fusie dient per 1 januari komend jaar rond te zijn. Per die datum treedt ook directeur mr L.E.J.A. van der Hoeven toe tot de directie van NN Leven Individueel. De concrete integratie van NN Leven Individueel (700 medewerkers) en NN Hypotheken (200 medewerkers) moet medio 1995 voltooid zijn.
Processen versnellen
Van alle woninghypotheken die de levenmaatschappij accepteert, is het overgrote deel gekoppeld aan een levensverzekering. “Zo’n 95% van de hypothecaire leningen bestaat uit traditionele levenhypotheken en spaarhypotheken”, aldus een woordvoerder van NN.
De verzekeraar wil de bedrijfsprocessen belangrijk versnellen door integratie van beide bedrijven. “Nu nog gaat er veel tijd verloren door intern overleg en overdracht van dossiers”, aldus de woordvoerder.
Het (positieve) advies van de OR wordt begin december dit jaar verwacht. Ook de vakbonden zijn over de integratie geïnformeerd, maar zijn niet rechtstreeks bij het overleg betrokken.

Reageer op dit artikel