nieuws

SAC start met eigen lesmateriaal

Archief

De Stichting Assurantie Cursussen (SAC) start in september de cursussen Assurantie A en B met eigen lesmateriaal.

Het opleidingsinstituut is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Leidse Onderwijs Instellingen (LOI).
LOI heeft al jaren de schriftelijke cursussen Assurantie A en B in haar pakket. Dit materiaal komt ter beschikking van SAC. De afspraak is dat SAC in dit materiaal kan wijzigen wat zij wil om het voor mondeling onderwijs geschikt te maken. LOI kan zelfs besluiten om de door SAC aangebrachte wijzigingen in haar eigen syllabi over te nemen.
Het examen zal gewoon worden afgenomen door de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA).
MBO-opleiding
Naast de cursussen Assurantie A en B begint SAC in het nieuwe cursusjaar ook met MBO-avondonderwijs in samenwerking met de LOI. Dit opleidingsinstituut heeft de cursussen Commercieel administratief medewerker, Commercieel medewerker Verzekeringen en Commercieel medewerker Banken in haar programma, alle op MBO-niveau. SAC neemt dit lesmateriaal over onder dezelfde voorwaarden als de andere cursussen. De door LOI ontwikkelde cursussen leiden op tot een erkend MBO-diploma. LOI is voor deze opleidingen examenbevoegd.
De examens leveren deelcertificaten op en als alle deelcertificaten behaald worden heeft de cursist een MBO-diploma op zak. Voor een MBO-opleiding zijn stageplaatsen vereist. In de meeste gevallen zal de werkplek als stageplek dienst kunnen doen.
Als de avondopleiding aanslaat zal SAC ook MBO-dagonderwijs gaan geven.

Reageer op dit artikel