nieuws

SAC geeft examentraining Leven

Archief

De studiegids 1996/1997 van de Stichting Assurantie Cursussen is uit. Nieuw in het SAC-aanbod is een examentraining van de branchecursus levensverzekering.

De examentrainingen zijn bedoeld voor cursisten die kort voor hun examen nog bijgespijkerd willen worden. Maar ook voor hen die voor een eerder examen zijn gezakt en nog een extra training willen voordat ze voor de tweede keer examen doen.
In de examentraining Leven is een tweedeling gemaakt: techniek en fiscaal/juridisch. Beide trainingen worden op één dag gegeven (9 en 16 mei 1997) van 09.30 tot 21.00 uur in drie sessies van drie uur. Volgens SAC-docent Hans Ruiter is dat laatste een aantrekkelijk punt. “Mensen komen echt uit Friesland en Zeeland naar Zeist. Die investering is het hen waard, omdat ze slechts één dag kwijt zijn.”
Die ervaring deed Ruiter op bij de vorig jaar gehouden examentrainingen varia én motorrijtuigen en schadebehandeling. Toch was de animo voor die trainingen onvoldoende, waardoor het SAC ze weer uit het programma heeft gehaald.
Met de examentraining Leven denkt Ruiters meer succes te hebben. “De branchecursus Leven loopt het hele jaar door, waardoor je aan het einde van de cursus niet altijd meer weet wat er aan het begin is behandeld. De cursus Leven kent ook altijd veel cursisten, waarvan slechts 25% tot 30% slaagt. Een extra training vlak voor het examen kan dus geen kwaad.”

Reageer op dit artikel