nieuws

RZG start reïntegratiebedrijf

Archief

RZG start deze maand met het reïntegratiebedrijf ProVé. De zorgverzekeraar studeert nu op een eigen uvi.

“Als eerste regionale all-care-verzekeraar zetten wij stappen op het pad van de sociale zekerheid”, zo licht de RZG Groep de oprichting toe. ProVé gaat werken voor de eigen groep en voor derden. RZG – van huis uit ziekenfonds voor de provincie Groningen – heeft al ervaring op een aanpalend gebied. De groep heeft namelijk een eigen arbodienst, Arbo Noord. Uit die ervaring blijkt dat de reïntegratie beter lukt naarmate daar eerder aan wordt gewerkt.
RZG wil het op het gebied van de sociale zekerheid niet laten bij een reïntegratiebedrijf en een arbodienst. “Wij onderzoeken de haalbaarheid om ook andere uvi-functionaliteiten op te nemen, zoals een uitkeringsadministratie” (uvi: staat voor uitvoeringsinstelling sociale zekerheid, red.).
“Dit onderzoek richt zich op de kosten en de baten van het toevoegen van een uvi. Wij verwachten dat dit onderzoek nog dit jaar wordt afgerond.”
Jaarcijfers
RZG heeft 455.000 zorgverzekerden, onder wie 79.000 particuliere verzekerden. RZG geeft een eigen reisverzekering en biedt verzekerings- en spaarproducten van anderen. Arbo Noord werkt voor 87.000 werknemers en is de grootste arbodienst in het noorden van het land.
De Groep had vorig jaar een omzet van f 1,19 (1,16) mld omzet. De winst bedroeg / 0,8 (15,2) mln. Het ziekenfonds leed een verlies van f 3,9 mln, de particuliere verzekeraar maakte f 3,5 mln winst.

Reageer op dit artikel