nieuws

RVS wil met SpaarKoopplan jonge, potentiële hypotheekklant lokken

Archief

RVS heeft het SpaarKoopplan op de markt gebracht, een productenpakket voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar waarmee ze alvast kunnen sparen voor een eigen huis.

“Op weg naar je eigen huis. Nu sparen. Straks kopen.” Dit is het motto voor het nieuwe productenpakket van RVS waarmee de verzekeraar jonge, potentiële hypotheekklanten aan zich wil binden.
Het SpaarKoopplan omvat een levensverzekering, een ongevallenverzekering en een spaarrekening. De levenpolis (looptijd minimaal vijftien jaar) kan later aan de hypotheek gekoppeld worden, waardoor de duur van de lening verkort kan worden. Er is keus uit twee traditionele kapitaalverzekeringen – het SpaarKoopplan en het iets flexibelere FlexSpaarKoopplan – en een beleggingsverzekering (BeursSpaarKoopplan)
De ongevallenpolis is de bestaande Ongevalzorg Verzekering van RVS en kan facultatief gesloten worden. “Jongeren die een Ongevalzorg Verzekering afsluiten kunnen, ook als zij door een ongeval blijvend invalide worden, nog steeds sparen voor het huis van hun dromen”, aldus RVS. De uitkering bedraagt maximaal f 500.000.
De spaarrekening moet zorgen voor de benodigde contanten “voor de aanschaf van bijvoorbeeld een keuken of een passende badkamer”. Het minimum spaarbedrag is f 50 per maand.
Uitbreiden
De looptijd van het SpaarKoopplan is minimaal twintig en maximaal dertig jaar. Als de jongere meer dan een halfjaar deelneemt aan het spaarplan, geeft RVS 0,2% korting op de hypotheekrente bij een rentevaste periode vanaf vijf jaar. De korting geldt alleen voor het deel waar het RVS Spaarplan aangekoppeld wordt. Verder rekent de verzekeraar dan geen administratiekosten en worden de taxatiekosten tot f 500 volledig vergoed. Andere extraatjes zijn een eenmalige storting van f 15 bij de opening van een spaarrekening en een korting tot 60% op een reisverzekering bij het sluiten van de Ongevalzorg Verzekering.
RVS wil het plan in de toekomst uitbreiden met meer producten. “Dan denken we aan een leencomponent, of een inboedel- en dienstenmodule”, aldus marketingmanager Ben Fros. Concrete plannen hiervoor liggen nog niet op de plank.

Reageer op dit artikel