nieuws

RVS start verkoop via Internet-site

Archief

RVS start begin april met een site op het Internet (www.rvs.nl). Via deze website kunnen direct polissen gesloten worden.

Volgens Ben Fros, hoofd marketing en communicatie, maakt RVS al ongeveer twee jaar gebruik van telemarketing, direct-writing en direct-mailing als verkooptechnieken. Daar is nu Internet als distributiekanaal bijgekomen.
Via Internet kan de consument een premieberekeing voor bijvoorbeeld een reisverzekering uitvoeren en vervolgens de polis ook daadwerkelijk sluiten. Het betreft volgens Fros “‘recht-toe-recht-aan-producten’, waarvoor de adviseur niet in zijn auto hoeft te stappen om een adviesgesprek te voeren.”
De 1.100 adviseurs van de loondienstorganisatie krijgen een deel van de reguliere provisie (20%) als één van hun klanten in hun regio rechtstreeks via Internet of via één van de andere direct-selling methoden een verzekering afsluit. Komt de klant eerst voor een advies naar zijn adviseur, alvorens de polis te sluiten, dan geldt de normale provisieregeling.
Overigens zullen deze interactieve mogelijkheden van de site pas over twee maanden beschikbaar komen. In het begin zal er voornamelijk informatie opgevraagd kunnen worden via e-mail of door het bestellen van brochures. De site heeft al wel een behendigheidsspel. Er kan op drie niveaus gespeeld worden. Hierbij moet de deelnemer zich een weg banen door allerlei gevaren die op de loer liggen en op die manier komt hij in aanraking met de verzekeringen die hij had moeten afsluiten.

Reageer op dit artikel