nieuws

RVS: ‘Nederlander doet te weinig aan pensioen’

Archief

Meer dan de helft van de Nederlanders (56%) verwacht zonder extra maatregelen later te weinig pensioeninkomen te hebben en 70% van de 25- en tot 34-jarigen verwacht later veel minder of helemaal geen AOW-uitkering meer te ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van RVS. Toch onderneemt men geen actie om het pensioentekort aan te pakken: slechts 6% van de Nederlanders legt komend jaar extra geld opzij om het pensioen aan te vullen. 

RVS-directeur Ewout Steenbergen wil een gezamenlijk communicatieoffensief van overheid en bedrijfsleven om mensen aan te zetten tot actie. “De pensioenproblematiek wordt zwaar onderschat. Mensen verwachten dat overheid en bedrijfsleven wel zullen ingrijpen. Maar om later goed te kunnen rondkomen, moeten ze toch echt zelf actie ondernemen.” RVS neemt zelf het voortouw door het aantal loondienstadviseurs uit te breiden van 850 tot 1000.

Reageer op dit artikel