nieuws

RVS en Dela werken aan nieuwe verzekeraar

Archief

RVS en Dela hopen komend voorjaar van de Verzekeringskamer een vergunning te krijgen voor een nieuwe verzekeringsmaatschappij, waarin beide bedrijven voor 50% gaan participeren.

De samenwerkingsambities van loondienstverzekeraar RVS en natura-uitvaartverzekeraar Dela stammen al uit de zomer van 1997. De plannen zijn na twee jaar eindelijk in een afrondende fase gekomen. De bedoeling is dat RVS zijn klanten (circa 1,5 miljoen in getal) komend voorjaar een natura-uitvaartverzekering gaat bieden. De verzorging van de uitvaarten gaat Dela (2,1 miljoen verzekerden) voor zijn rekening nemen.
Een naam voor de nieuwe verzekeringsmaatschappij is nog niet verzonnen. “Ik verwacht dat er een link met RVS en Dela in zal zitten”, aldus Dela-directeur Dick Moll. “Het ligt voor de hand dat je gebruik maakt van de kracht van beide labels.”
Volgens Moll wordt nadrukkelijk ook gekeken naar andere vormen van samenwerking tussen Dela en ING-dochter RVS. “Maar toetreding van Dela tot de ING Groep is echt geen optie. Dela hecht aan zijn zelfstandigheid.”

Reageer op dit artikel