nieuws

RVS debuteert met beleggingspolissen

Archief

ING-dochter RVS heeft haar debuut gemaakt op de unit-linkedmarkt. De maatschappij presenteerde vorige week twee nieuwe beleggingsverzekeringen in de Drontense Meerpaal aan 160 managers en staffunctionarissen.

Na afloop van de presentatie volgde voor de tachtig regiomanagers, de aanstuurders van de 1.100 RVS-adviseurs, nog een workshop over beleggen.
Het gaat om een lijfrenteverzekering (RVS BeursSpaarplan) en kapitaalverzekering (RVS BeursPensioenplan). De maandpremies kunnen in drie eigen RVS-fondsen worden belegd: een aandelenfonds (aandelen van Nederlandse ondernemingen), een obligatiefonds (Nederlandse en Duitse obligaties) en een mixfonds (obligaties, vastgoed en internationale aandelen). Switchen tussen de drie fondsen kan onbeperkt kostenloos.
De koersen van de fondsen worden dagelijks in de landelijke dagbladen gepubliceerd. Overigens is het RVS Aandelenfonds inhoudelijk exact gelijk aan het Nederland Fonds van grote broer Nationale-Nederlanden. De RVS-fondsen worden dan ook beheerd door ING Investment Management.
Met de code ‘Rendement en Risico’ als ondersteuning, presenteert RVS de klant wel heel rooskleurige fondsrendementen. Zo ligt het laagste voorbeeldpercentage van het aandelenfonds op 15%, het gemiddelde op 17,3% en het hoogste op 20,5%. Na vijftien jaar lang maandelijks f 100 te hebben ingelegd, kan de polishouder bij een fondsrendement van 17,3% een kapitaal van f 52.200 opbouwen. Na twintig jaar is dat f 122.500. Over de inhouding van kosten rept RVS in zijn brochures met geen woord.
Bij voortijdig overlijden wordt 90% van de opgebouwde waarde uitgekeerd. Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid kan meeverzekerd worden.
Spaarloon
RVS ziet met het BeursSpaarplan en het BeursPensioenplan vooral kansen in combinatie met spaarloonregelingen. “Die regelingen zijn vaak gesloten door zakelijke intermediairs, die niet thuis zijn in de particuliere markt”, aldus productmanager Tijmen Jan Koelewijn. “De RVS-adviseur is dat wel. In de cross-sell van levenproducten op spaarloon zit nog veel potentie.”
Volgens verkoopdirecteur Floris Elias maakt RVS dankbaar gebruik van het voorbereidende werk van concurrenten. “De consument kent het product beleggingsverzekering nu. Hij vraagt echter om persoonlijk advies. Daar is RVS klaar voor.”
De lancering van de twee beleggingsverzekeringen ondersteunt RVS onder meer met tv-commercials.
Verkoopdirecteur Floris Elias praat 160 RVS-regiomanagers bij over de nieuwe beleggingsverzekeringen.

Reageer op dit artikel