nieuws

RVS bezoekt Pensioen Party’s

Archief

RVS volgt het succesvolle concept van de Tupperware-party’s: de verzekeraar gaat vrouwen voorlichten over pensioenen tijdens Pensioen Party’s.

Een vrouwelijke RVS-adviseur komt aan huis een groep van minimaal acht en maximaal vijftien vrouwen “in een informele sfeer” informeren over het pensioenstelsel en de pensioenopbouw. Daarna kunnen de vrouwen vragen stellen en discussiëren, aldus RVS. “Het accent ligt hierbij op de problematiek bij vrouwen; door het partime werken hebben zij vaak een achterstand in pensioenopbouw terwijl zij zich daar niet of nauwelijks van bewust zijn.”
Onderzoek
Het idee voor de Pensioen Party’s is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek ‘Vrouw en Pensioen’, dat Gfk Intomart in mei uitvoerde voor RVS. Hieruit bleek dat 50% van de vrouwen nog nooit of nauwelijks heeft nagedacht over het pensioen en dat ze volledig op de pensioeninkomsten van hun man rekenen.
In augustus is RVS gestart met proefparty’s; de party’s kunnen vanaf 1 januari overal in het land worden georganiseerd. Op de site (www.rvs.nl) kunnen vrouwen die thuis een party willen houden, zich nu al opgeven.

Reageer op dit artikel