nieuws

RVS adviseert klanten Postbank bij hypotheek

Archief

De samenwerking tussen de ING-dochters Postbank en RVS neemt concretere vormen aan. RVS gaat nu ook klanten van de Postbank adviseren bij het sluiten van een hypotheek.

“De Postbank heeft geconstateerd dat het moeilijk is in bepaalde productsegmenten een groeiend marktaandeel te blijven realiseren via directe verkoop. Er zijn producten waarbij klanten graag een adviseur willen spreken. Waarom een eigen distributiekanaal opzetten als RVS beschikt over ruim 1.000 adviseurs”, aldus het personeelsblad van ING.
Deze aanpak doet denken aan wat SNS en Reaal al eerder hebben geïnitieerd en wat resulteerde in het samenvoegen van de beide organisaties. RVS-woordvoerder Jaap van Dorp: “Dat is hier niet aan de orde. Wij zijn met de samenwerking binnen ING aan het zoeken naar synergie. Daar hoef je niet altijd zelf beter van te worden. Het kan ook in het belang van het concern zijn.”
Levenproductie
De Postbank gaat de klanten selecteren. “Het voordeel voor RVS zit in de levenproductie”, aldus Van Dorp. “Het hypotheekadvies is de entree voor de adviseur. Als in het gesprek blijkt dat er nog andere wensen leven bij de klant, dan kan de adviseur daar op inspelen. Men zal er al veelal snel een levensverzekering bij willen.”
Vorig jaar repte Godfried van der Lugt bij de presentatie van de nieuwe bestuursstructuur van ING al over het benutten van de verschillende verkoopmogelijkheden door de bedrijfsonderdelen. Hij noemde toen als voorbeeld dat de Postbank overweegt producten te gaan verkopen via de loondienstagenten van RVS. Begin dit jaar benaderde de Postbank in samenwerking met RVS klanten van Turkse afkomst voor onder meer een spaarpolis. En net voor het zomerseizoen van start ging is de RVS begonnen met de verkoop van de reisverzekering van de Postbank.
Deze week maakten beide organisaties bekend dat tevens het project ‘Dubbel Blauw’ van start is gegaan. Het doel van het project is te onderzoeken of de samenwerking commercieel succesvol is.

Reageer op dit artikel