nieuws

Ruurd de Fluiter opvolger Peter Schmid bij Swiss Re

Archief

Ruurd de Fluiter is het nieuwe hoofd van de afdeling Nordische Länder (NL) van Schweizer Rück, waaronder ook de Nederlandse herverzekeringsmarkt valt. De Fluiter volgt daarmee Peter Schmid op.

De afkorting NL stond bij Schweizer Rück vroeger voor Nederland. Later werden Scandinavische zaken aan de afdeling toegevoegd, waardoor de uitleg Nordische Länder werd gekozen.
Sinds kort horen ook Groot-Brittannië en de Verenigde Staten tot de afdeling van Swiss Re. “In de afgelopen jaren heb ik vanuit Zürich – complementair aan de werkzaamheden van Swiss Re UK – een Britse en Amerikaanse portefeuille opgebouwd”, verklaart Ruurd de Fluiter. “Die portefeuille heb ik meegenomen naar deze afdeling.”
De Fluiter is in 1988 begonnen bij Schweizer Rück, onder meer met onderzoek naar stormschades in Nederland. Daarvóór werkte hij een aantal jaren in de industrie en als managementconsultant. Zijn opleiding tot chemie-ingenieur en econoom volgde hij in Nederland en op Cambridge (GB).
De Fluiter woont en werkt al jaren in Zwitserland. “Al ben ik wel van plan om in het komende jaar veel klanten in Nederland te bezoeken.” Schweizer Rück doet met vrijwel alle Nederlandse verzekeraars zaken. “Met name schadeverzekeringen en technische verzekeringen, zoals transport, engineering en krediet.”
De afdeling NL in Zürich bezit ook een Leven-team. “Die werken nauw samen met Alhermij, dat natuurlijk gespecialiseerd is in levensherverzekeringen.” Alhermij is een 100%-dochter van Schweizer Rück.

Reageer op dit artikel