nieuws

Ruime belangstelling voor beursverzekeraar Sampo

Archief

Er bestaat “ruime belangstelling” voor de internationale schadeportefeuille van Sampo Industrial Insurance, zo meldt directeur Benelux Jan de Jong.

Het Finse moederbedrijf Sampo Groep maakte in februari, na de fusie met Leonia Bank, bekend de schadedochter te gaan verkopen. Behalve in Rotterdam – 21 medewerkers en f 72,5 mln brutopremie (1999) – is Sampo Industrial actief in Duitsland en Groot-Brittanië. Volgens Benelux-directeur De Jong hebben diverse partijen interesse getoond in zowel de gehele portefeuille als in het Nederlandse deel afzonderlijk. “Het betreft in alle gevallen partijen die al op de assurantiebeurs actief zijn.”
De Jong verwacht dat uiteindelijk minder dan vijf serieuze partijen overblijven voor een due-dilligenceonderzoek en dat nog voor de zomer de nieuwe eigenaar bekend is. Tot die tijd blijft Sampo aanwezig op de Amsterdamse beursvloer, in tegenstelling tot eerdere beweringen (AM 8, pag. 4) dat Sampo al van de vloer ‘verdwenen’ is. De Jong: “We verlengen nog steeds bestaande zaken en accepteren nieuwe risico’s. Weliswaar voorzichtig, maar we tekenen nog wel.”

Reageer op dit artikel