nieuws

Ruim driekwart Brits verzekeringskader neemt niet alle vakantiedagen op

Archief

Leidinggevenden en ander kaderpersoneel bij Britse verzekeringsbedrijven komen niet of nauwelijks los van hun werk

Maar liefst 77% van hen neemt niet alle vakantiedagen op, gaat vanwege het werk later met vakantie of komt eerder terug, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van het Chartered Managament Institute. Eenderde zegt eerder aan het werk te gaan om bepaalde werkzaamheden op tijd af te kunnen krijgen en eenzelfde percentage doet dat vanwege het vele werk dat op hen te wachten ligt. Meer dan de helft (52%) verwacht bij afwezigheid van één week meer dan honderd e-mails te hebben en 3% zelfs meer dan 500. Eén op de tien onderbreekt zelfs zijn vakantie om een belangrijke vergadering bij te kunnen wonen. Meer dan een kwart (27%)neemt een laptop mee tijdens zijn vakantie en 63% is telefonisch of anderszins bereikbaar voor zakelijke doeleinden. Een jaar geleden was dat nog ‘slechts’ 29%.

Reageer op dit artikel