nieuws

RoZeker komt onder Sterpolis te hangen

Archief

Direct-writer RoZeker komt aan een andere boom van het Rabobank-concern te hangen. Robeco Groep draagt de levensverzekeraar over aan Sterpolis Holding, dat weer eigendom is van Interpolis.

Sterpolis is net als RoZeker een direct-writer. RoZeker beperkt zich tot levensverzekeringen, voornamelijk gericht op klanten van vermogensbeheerder Robeco. Sterpolis is vooral sterk in schadeverzekeringen (met name Motorrijtuigen) en voert bescheiden levenactiviteiten uit.
Die levenactiviteiten worden voortaan onder de naam RoZeker uitgevoerd. Sterpolis Leven verdwijnt. Waarschijnlijk zullen de koopsomverzekeringen van Sterpolis (Topsom Garantie- en Topsom Beleggingskoopsom) aan het productassortiment van RoZeker worden toegevoegd.
De schadeverzekeringen behouden de merknaam Sterpolis. Aan de Sterpolis-directie, die nu bestaat uit Leo Dooper en Henk Spiering, wordt Hans van der Koogh toegevoegd. Van der Koogh is nu directeur van RoZeker en van Robeco Advies, het verkoopkanaal van de Robeco Groep.
Gelijksoortig
De verschuiving binnen het Rabo-concern is een gevolg van het streven alle gelijksoortige activiteiten onder één dak te brengen. De Rabobank is er voor bankzaken, Robeco voor vermogensbeheer en Interpolis voor verzekeringen en pensioenadministratie.
RoZeker is aan Sterpolis toegevoegd, omdat beide maatschappijen de direct-writingmethode hanteren en beide over unit-linkedverzekeringen beschikken. Overigens blijven de huidige RoZeker-medewerkers – die formeel tot het personeelsbestand van Robeco behoren – in Rotterdam. Daar vandaan vinden de verkoopactiviteiten plaats; de administratie wordt in Arnhem gedaan.

Reageer op dit artikel