nieuws

Rozeboom richt pijl op Aegon Spaarbeurs

Archief

Wilko Rozeboom, de Friese David die reus Aegon een flinke tik op de neus heeft gegeven met zijn aanklacht tegen het Koersplan van Spaarbeleg, richt een nieuwe pijl op het spaarkasproduct van Aegon zelf.

“Mensen met een Spaarbeurs van Aegon hebben mij benaderd en volgens mij kent dit product dezelfde mankementen als het Koersplan van Spaarbeleg”, aldus Rozeboom. De Fries heeft Spaarbeleg per brief om uitleg gevraagd, maar geen antwoord gekregen. Zijn volgende actie is een brief aan de Aegon-directie.
Dit voorjaar leidde een jarenlange strijd van Rozeboom tegen Spaarbeleg tot een schikking tussen Aegon en de Stichting Spaardersbelangen (gesteund door de Consumentenbond). Vanwege het niet expliciet vermelden van de overlijdensrisicopremie en het verzwijgen van een daarin voorkomende kostenpost, werd Aegon gedwongen tot het doen van een extra uitkering aan zeker 300.000 polishouders. Naar schatting was daarmee f 120 mln gemoeid.
ABC
Mr. Jurjen Lemstra, dit voorjaar optredend als advocaat voor de Stichting Spaardersbelangen, sluit evenzeer uit dat de kruistocht tegen onvolledige informatie rond verzekeringsproducten wordt voortgezet. “We zijn nu nog druk bezig met de afhandeling van de Spaarbeleg-zaak, om ervoor te zorgen dat iedereen het geld krijgt waar hij recht op heeft.”
“Maar”, zo vervolgt hij, “ik heb hier nog steeds een dossier over het ABC Spaarplan van Amev liggen. Ik heb het nog niet aandachtig bestudeerd, maar het zou tot een nieuwe zaak kunnen leiden.”

Reageer op dit artikel