nieuws

Royal & SunAlliance streeft naar toppositie in transport

Archief

Met het aantrekken van vier transportspecialisten, allen afkomstig van HDI-Gerling, wil Royal & SunAlliance zich ook in Nederland gaan concentreren op de transportbranche.

De wens om ook in de transportsector een toonaangevende verzekeraar te worden past in de plannen van RSA om uit te groeien tot een leidende marktspeler in het grootzakelijk segment. Volgens algemeen directeur Ad Boekraad wil RSA binnen vijf jaar qua omzet tot de vijf grootste transportverzekeraars in Nederland behoren en tot de top-3 in het industriële (co-assurantie)segment.
Nadat Rob Timmer eerder dit jaar de overstap maakte van HDI-Gerling en van start ging als directeur ‘Marine’ bij RSA, heeft hij zijn team nu uitgebreid met voormalig HDI-collega’s Björn Kalden (senior claims handler), Sandy Pors (cargo underwriter) en Jos Vilten (senior cargo underwriter).
“We hebben nu voldoende kwaliteit en knowhow in huis om onze transportportefeuille van scratch af op te bouwen”, stelt Timmer, die direct aangeeft zich niet als prijsvechter te zullen manifesteren. “Wij willen op een verantwoorde, rendementsvolle manier en op basis van kwaliteit zaken doen. Daarbij willen wij, zoals in alle branches, bij voorkeur als leidende verzekeraar optreden, al zullen we de rol als ‘to follow’-verzekeraar niet uit de weg gaan.”
Moederbedrijf
Royal & SunAlliance zegt zich in de eerste plaats te willen richten op de transportbehoeften bij de bestaande industriële klanten. “Daarnaast willen we ons introduceren bij bedrijven in de logistieke sector, zoals het weg- en watervervoer en bij havengerelateerde ondernemingen. Voor die laatste doelgroep heeft het moederbedrijf een toegesneden verzekeringspakket ontwikkeld, dat in Engeland heel succesvol is gebleken. Wij gaan dit product ook op de Nederlandse markt introduceren”, aldus managing director Ad Boekraad.
Rotterdamse haven met v.l.n.r. Jos Vilten, Rob Timmer, Sandy Pors en Björn Kalden.

Reageer op dit artikel