nieuws

Royal & SunAlliance breidt uit met transportverzekeringen

Archief

Royal & SunAlliance gaat zich komend jaar ook begeven op de markt voor transportverzekeringen. De in Capelle aan den IJssel gevestigde verzekeraar wil in het grootzakelijk segment een leidende speler worden en streeft naar een verviervoudiging van de omzet in 2010.

Om deze doelstelling te realiseren heeft Royal & SunAlliance zijn doelgroep verbreed en het productassortiment uitgebreid. “Naast multinationals en andere internationaal opererende ondernemingen richten we ons sinds vorig jaar ook op grote nationale bedrijven, die een duidelijk riskmanagementbeleid voeren”, licht directeur Ad Boekraad toe. “Door uitbreiding van het assortiment, eerder dit jaar met construction- & engineering-verzekeringen en nu met transportverzekeringen, kunnen we een totaalpakket aanbieden”, aldus Boekraad.
Industriële klanten
Royal & SunAlliance zegt zich met transportverzekeringen in de eerste plaats te willen richten op de behoeften bij de bestaande industriële klanten. “Daarnaast willen we ons introduceren bij bedrijven in de logistieke sector, zoals het weg- en watervervoer, en bij havengerelateerde ondernemingen. Voor die laatste doelgroep heeft het moederbedrijf een speciaal verzekeringspakket ontwikkeld, dat in Engeland heel succesvol is gebleken. Wij gaan dit product ook op de Nederlandse markt introduceren”, vertelt Boekraad.
De van HDI-Gerling afkomstige Rob Timmer is aangetrokken als development-director Marine. Boekraad: “De afdeling zal in de komende tijd verder worden versterkt en desgewenst kunnen wij ook terugvallen op de aanwezige knowhow en ervaring binnen de zware global marinetak van het Engelse moederbedrijf.”

Reageer op dit artikel