nieuws

Royal breidt assortiment uit met Beleggers Hypotheekplan

Archief

Royal Nederland heeft zijn hypotheekassortiment ververst, onder meer met een pure beleggingshypotheek.

Het Royal Beleggers Hypotheekplan is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een storting op de Royal Beleggersrekening. De lening wordt betrokken van Bouwfonds Hypotheken, één van de arrangementspartners van Royal. “De lasten kunnen beperkt blijven tot de hypotheekrente”, aldus Royal. Reden daarvoor is dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is.
Royal maakt tegelijkertijd bekend in Direktbank een nieuwe arrangementspartner te hebben gevonden. Een dag eerder meldde Zwolsche Algemeene eveneens in Direktbank een nieuwe hypotheekpartner te hebben gevonden. De bestaande partners van Royal zijn en blijven Residentie (NIB), MNF Bank en Bouwfonds. Variabele rente
Nieuw is verder de RenteLimiet, een variabele maandrente. Als voor deze rentevariant wordt gekozen, wordt de hypotheek automatisch omgezet naar een rentevaste periode, zodra de vaste rente het vooraf opgegeven plafond bereikt. De klant bepaalt vooraf tegen welk tarief en welke periode de rente in dat geval wordt vastgezet.
Royal prijst de variabele rente aan, schermend met een onderzoek over de periode 1980-1999. Gekeken is wat het renteverschil is als een consument bij afsluiten en verlenging gekozen zou hebben voor een 10-jaarstarief of continu voor een variabele hypotheekrente. “De rentebesparing kan bij een hypotheek van f 500.000 al gauw oplopen tot een bedrag van f 600.000, bij een looptijd van dertig jaar”, aldus Royal-marketeer Christian Bouter. Royal heeft deze onderzoeksresultaten vertaald in consumentenfolders en tafel-flipovers.

Reageer op dit artikel