nieuws

Route Mobiel naar SNS Reaal

Archief

SNS Reaal-dochter Proteq heeft een principeakkoord bereikt over de overname van alle aandelen van pechhulpverlener Route Mobiel. Risicodrager Proteq was al vanaf de start van het bedrijf voor 40% aandeelhouder.

Er was al enige tijd sprake van dat Proteq de overige 60% van de aandelen Route Mobiel, nu nog in handen van de twee directeuren Marc Schröder en Michiel Muller, zou willen overnemen. De recente beursgang van SNS Reaal zou deze overname hebben versneld, volgens Muller: “Beursgenoteerde ondernemingen hebben liever een meerderheid in deelnemingen. Zo kunnen er geen losse eindjes ontstaan.”
Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, is niet bekend. Naar schatting heeft Route Mobiel inmiddels een omzet van zo’n _ 10 mln, met 200.000 klanten die jaarlijks _ 50 betalen voor een volledig hulppakket. Veel winst wordt er nog niet gemaakt: Route Mobiel verwacht dit jaar, twee jaar na de oprichting, uit de verliezen te komen.
Als enig aandeelhouder denkt Proteq de pechdienst verder te kunnen uitbouwen en ook meer verzekeringen te kunnen afzetten. Dat lijkt in tegenspraak met het imago van Route Mobiel, dat zich vanaf de oprichting altijd heeft geprofileerd als een pechdienst pur sang, zonder overbodige extra’s. Maar Route Mobiel verkoopt inmiddels ook auto- en reisverzekeringen. Onder de vlag van SNS Reaal zal het dienstenpakket dus nog verder worden uitgebreid.
De oprichters Marc Schröder en Michiel Muller blijven bij Route Mobiel betrokken, maar in welke hoedanigheid is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel