nieuws

Rotterdamse brandweer eindelijk pro-Salvage

Archief

De brandweer van Rotterdam kan sinds deze maand eindelijk de hulp van de Stichting Salvage inroepen na brand. De gemeenteraad van de Maasstad heeft hier onlangs mee ingestemd.

Rotterdam was de enige gemeente die zich nog niet had aangesloten bij het landelijke Salvage-netwerk. De oorzaak hiervan lag met name bij de voormalige Rotterdamse brandweercommandant B. Vossenaar, een principieel tegenstander van het Salvage-systeem.
Vossenaar was van mening dat de brandweer meer betrokken zou moeten worden bij de Salvage-werkzaamheden en daar vervolgens ook een vergoeding voor zou moeten krijgen.
Volgens J.D. Berghuijs, de nieuwe brandweercommandant, is de Rotterdamse brandweer geen commercieel, maar een dienstverlenend bedrijf. De werkzaamheden van de Stichting Salvage sluiten daar volgens hem goed bij aan.

Reageer op dit artikel