nieuws

Rookverbod Britse pubs lastig voor verzekeraars

Archief

De tarieven voor de werkgeversaansprakelijkheid van Britse pubs die roken blijven toestaan, kunnen sterk stijgen

De Britse regering heeft aangekondigd dat roken op de werkvloer met ingang van zomer 2007 zal worden verboden, behalve in privé-clubs en in pubs die geen eten serveren. Hiertoe heeft verzekeraar Royal and SunAlliance besloten te onderzoeken hoe risicos die gerelateerd worden aan meeroken het best kunnen worden verzekerd. Royal and SunAlliance zegt zelf de tarifering aan te passen als er een risico bestaat voor werknemers van pubs die roken blijven toestaan. Het is mogelijk dat de werkgeversaansprakelijkheid in zulke gevallen hoger wordt. Volgens het advocatenkantoor Thompsons kan het gedeeltelijke verbod ervoor zorgen dat meer werknemers hun werkgevers aanklagen, omdat een ziekte door meeroken veroorzaakt of verergerd wordt. Ook AXA denkt dat een verbod meer claims kan veroorzaken. De verzekeraar moet nog besluiten of werknemers kantoren mogen blijven bezoeken die roken tijdens werktijd toestaan.

Reageer op dit artikel