nieuws

Rookpotten mogelijke oorzaak kettingbotsing

Archief

Op de snelweg A28 ter hoogte van Assen zijn woensdagavond 18 januari bij kettingbotsingen op beide weghelften minstens zestig voertuigen op elkaar gebotst. Twee mensen raakten zwaargewond en vijftien anderen werden met lichtere verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Assen, Hoogeveen en Groningen.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de kettingbotsingen veroorzaakt waren door een combinatie van mist en gladheid, maar later bleek dat rook de boosdoener kan zijn geweest. Op een militair oefenterrein bij de Baggelhuizerplas (vlakbij de A28) was namelijk een militaire oefening aan de gang, waarbij zogenoemde rookpotten werden gebruikt. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van de kettingbotsingen. De resultaten daarvan zullen naar verwachting over een week bekend zijn.
De VerzekeraarsHulpDienst (VHD) was nauw betrokken bij de hulpverlening na de botsingen: taxivervoer van gedupeerden, kentekenregistratie ter plaatse en coördinatie van het vervoer van de schadevoertuigen naar twee opslagplaatsen in de buurt van de plaats van het ongeval, waar het technisch onderzoek kon worden verricht. De bergingswerkzaamheden vonden plaats tot ongeveer 07.00 uur de volgende morgen.
Bij het ter perse gaan van dit nummer van AM was nog niet bekend hoe groot de schade was.

Reageer op dit artikel