nieuws

Rolls/AllianzNet

Archief

Oogstschade

Nederlandse boeren krijgen een tegemoetkoming in de oogstschade die ze hebben opgelopen tijdens de zware regenval in augustus 2002. Om voor de regeling in aanmerking te komen, moeten ze aantonen dat ze meer dan 30% van hun productie hebben verloren. Verder moeten ze een verzekering afsluiten tegen schade door zware regenval. De regeling wordt eind januari 2006 gepubliceerd en kort daarna opengesteld.
Verkeersdoden
De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft onderzocht hoe verkeersveiligheidsmaatregelen in het kader van ‘Duurzaam Veilig’ kunnen worden gefinancierd. Een optie is een ‘Fonds ter Voorkoming van Verkeersdoden’, dat gefinancierd kan worden door de aansprakelijkheid voor ongevalsschade te verruimen en de WA-premies te verhogen.
Carjacking
Het onlangs opgerichte Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) in Apeldoorn luidt de noodklok over het fenomeen carjacking. Autodieven zouden eigenaars van dure auto’s steeds vaker onder bedreiging dwingen hun autosleutels af te staan. VBV wil dat de politie deze gevallen gaat registreren om de exacte omvang van het probleem beter in beeld te krijgen.
Rolls/AllianzNet
In navolging van Fortis ASR en London is het extranet van Allianz Schade nu beschikbaar vanuit het vergelijkingspakket Rolls. Kooijmans Software, ontwikkelaar van Rolls, verwacht binnenkort dat meerdere extranetten van verzekeraars beschikbaar komen in Rolls.
Zorgpolissen
In het nieuwe zorgstelsel moeten gezinspolissen worden omgezet naar individuele polissen. Systeemhuis Anva heeft hier een administratieve oplossing voor ontwikkeld, waarbij verzekeraars de gegevens moeten aanleveren die als basis dienen voor de automatische invoer van de nieuwe polissen. Maatschappijen die actief meewerken zijn CZ, ONVZ en Nedasco. De tool is gratis.

Reageer op dit artikel