nieuws

Rob Goedhart naar Consumentenbond

Archief

De bekende Bredase pensioenadviseur en publicist Rob Goedhart (43) treedt maandag in dienst van de Consumentenbond

Hij wordt daar ‘Onderzoeker’ bij de Kennisgroep Financiën, met als aandachtsgebied pensioenen en levensverzekeringen. Naast dit dienstverband (70%) zal hij actief blijven als docent en consultant (“kortdurend advieswerk, geen persoonlijke financiële planning”). Goedhart kwam vorig jaar in contact met de Consumentenbond naar aanleiding van een artikel van hem in NRC Handelsblad over lijfrente-aftrek. In die tijd had scheidend bondsdirecteur Westendorp zich laten ontvallen, dat de organisatie nog te weinig aandacht aan levensverzekeringen schonk. “Als jullie iemand zoeken…”, grapte Goedhart, die als verbaasde reactie kreeg: ‘Je gaat je eigen praktijk toch niet opgeven’. Zijn loopbaan begon in 1977 bij Hudig-Langeveldt met de behandeling van aansprakelijkheidsschades van bedrijven. Vanaf 1981 werkte Goedhart gedurende zes jaar bij Mees & zoonen, waar hij zich het levenvak eigen maakte. Na een jaar als pensioenadviseur bij Brons Van Lennep, raakte Goedhart nauw betrokken bij de opzet van het Pensioencentrum van Academici. In het najaar van 1991 vestigde hij zich als een pensioenconsulent die uitsluitend op declaratiebasis werkt. Als docent en publicist timmerde hij veelvuldig aan de weg. Zo bracht Goedhart in 1995 via een publicatie in AM een discussie op gang over de bedroevende examenresultaten bij de assurantie-opleidingen. Vorig jaar moest de Postbank na een klacht van Goedhart over de werving voor het WinVastPlan bij de Reclame Code Commissie in het stof bijten.

Reageer op dit artikel